Wat heb je nodig?
- Bladerdeeg plakjes uit de vriezer.
- Een appel (peer en perzik kan ook!)
- Suiker, maar dat kun je ook weglaten als het niet zo zoet hoeft voor jou.
- Een mesje, bakplaat met bakpapier en een oven.
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg ervoor dat je bakplaat niet in de oven zit maar op het aanrecht staat!
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg deze (zonder dat papiertje wat onderop zit) op een met bakpapier bedekte ovenplaat, laat er wat ruimte tussen want bladerdeeg zet altijd nog wel iets uit.
- Schil de appel en snijd hem in mooie plakjes, 1 grote appel is goed voor 4 plakjes bladerdeeg.
- Leg de plakjes appel op het bladerdeeg, laat de randen een beetje vrij en krul/rol ze wat omhoog zodat deze wat kunnen opzwellen in de oven.
- Strooi een beetje suiker over de appel heen, je kunt dit ook weglaten als je geen suiker wilt gebruiken.
- Zet je appelgebakjes voor ongeveer 15 minuten in de oven, hou het wel in de gaten want de ene oven is de andere niet. Hier is 15 minuten net aan voordat ze beginnen te verbranden!
- Zodra de bladerdeeg randen mooi bruin zijn haal je ze uit de oven en laat je ze heel even afkoelen, en daarna smullen maar! Warm zijn ze het lekkerst!
Wat maak jij als lekkere snelle hap voor bij een filmpje 's avonds?
Volg je mij al via Bloglovin', Instagram en Pinterest?
Ziet er erg lekker uit! Leuk receptje!
BeantwoordenVerwijderenHé wat een leuk recept Pauline! Ik ga dit zeker een keer maken voor mijn mannen op een relaxte zondag.
BeantwoordenVerwijderenHi Diana, leuk om te horen. Dat word smullen voor die mannen :)
Verwijderen