27 september 2014

10 tips: Een dagje shoppen met je kind

Ik hou van shoppen, lekker door winkels struinen op zoek naar dat ene leuke item. Voordat Nim er was kon ik uren in de stad rond dwalen en soms zelfs met niks thuis komen, vond ik best leuk! Zeker tijdens de sale ga ik graag shoppen, het is toch allemaal net wat goedkoper dus leuker voor de portemonnee. Maar, de shopdagen zijn nu met Nim erbij een beetje over of zien er heel anders uit. Vandaag deel ik 10 tips om een dagje shoppen leuk te houden voor zowel ouder als kind!

EEN
Ga zo vroeg mogelijk van huis weg. 'S morgens vroeg is het nog niet zo druk in de meeste steden en heb je wat meer bewegings vrijheid met de kinderwagen. Ook zijn kindjes dan vaak nog wat slaperig en moe van de nacht dus zijn ze nog redelijk rustig in de kinderwagen.

TWEE
Bezoek als eerst de winkels waar je echt heel erg graag rond wil neuzen, mocht je shopdagje nou veel eerder eindigen dan je eigenlijk hoopte dan heb je in ieder geval op je gemak kunnen kijken in je favoriete winkels.

DRIE
Passen doe je thuis maar. Als je iets van kleding leuk vind koop het dan gewoon en hoop dat je het qua maat goed hebt. Als je ergens shopt wat totaal niet in de buurt van huis is en je in je eigen stadje niet hebt moet je dat natuurlijk niet doen!

VIER
Het is altijd handig om iemand mee te nemen tijdens een shopdagje, als je dan ergens wil kijken kan diegene de kinderwagen even overnemen of eventueel buiten blijven staan (vooral papa's vinden dat buiten blijven staan nooit zo erg haha). Maar buiten het feit dat het handig is is het natuurlijk ook heel gezellig!

VIJF
Las genoeg pauze's in om wat te drinken en je kindje ergens te laten spelen! De meeste Hema's hebben leuke speelhoekjes waar ze even hun energie in kwijt kunnen. Je kan op internet ook van te voren op zoeken waar het kindvriendelijk is en je op je gemak wat kan eten en drinken terwijl de kleine lekker aan het spelen is.

ZES
Kindjes vinden spiegels enorm interessant, Kay gaat vaak met Nim voor de spiegel staan in winkels terwijl ik even rustig rond kan kijken. En maar gekke bekken trekken en wijzen die twee.

ZEVEN
Neem lekkere kaakjes mee, rozijntjes of stukjes fruit in een doosje. Omkopen mag soms best!

ACHT
Een interessant speeltje aan de kinderwagen kan ook afleiden, neem ook een extra speeltje mee mocht de andere niet leuk meer zijn.

NEGEN
Mochten ze het helemaal zat zijn kun je ze altijd op de heup nemen, Nim vind shoppen op die manier minder vervelend en kan op dezelfde hoogte als ons mee kijken en heeft dan ook zijn papa of mama dicht tegen zich aan! Een draagdoek of draagzak zou op zulke momenten ook erg handig zijn. Wij nemen er voor de zekerheid altijd eentje mee in de tas.

TIEN
Ga op tijd weer richting huis, zodat je kindje lekker in de auto in slaap kan vallen en je de file voor ben. Dit heeft natuurlijk geen zin als je dicht bij huis gaat shoppen, maar ook dan kun je het beste optijd weer richting huis gaan. Een hele dag shoppen is best vermoeiend voor die kleintjes!

Nim vind shoppen niet zo leuk en inmiddels hebben we precies door wanneer het genoeg is voor hem, zo blijft zo'n dag toch leuk en gezellig voor ons allemaal.
Na een hele lange tijd rekening te hebben gehouden met hem in de stad als we gingen winkelen hebben we hem laatst bij zijn Opa & Oma gebracht voor een dag en nachtje, zodat wij Amsterdam een dag in konden gaan en nergens rekening mee hoefden te houden. En jemig dat was vreemd... Gewoon door kunnen lopen en gaan zitten wanneer je wil!

Hoe doe jij dat, shoppen met je kindje(s) erbij? Deel jouw tips & tricks!

Volg je mij al via Bloglovin', Instagram en Pinterest?

3 opmerkingen:

 1. Dat zal wel even wennen zijn geweest winkelen zonder kinderen. Ik heb het wel een paar keer geprobeerd, als ze toevallig in de wandelwagen in slaap zijn gevallen. Tegenwoordig doe ik het bij voorkeur online. En met de boodschappen mag er een van de twee mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog een tip:
  Gebruik een draagdoek!
  - Je loopt niemand en nergens in de weg met een (grote/lompe) kinderwagen
  - Je kindje is altijd blij om lekker met je te knuffelen (net als op de heup, maar dan handen vrij voor jezelf!), maar kan ook makkelijk in slaap vallen als het tijd is voor een middagdutje
  - Je kindje kan ook makkelijk even zelf lopen (je tilt hem/haar er zo in en uit) en dan heb je maar een klein stukje stof om je lichaam hangen of in je tas te stoppen
  - Je kunt je kind voorop, achterop en bij je lief omknopen ;)
  - En als je al vanaf de geboorte draagt, dan kun je het ook makkelijk uuuuren volhouden met een groter kindje in de draagdoek
  Kortom, zeker in de stad erg fijn en echt een aanrader om met een draagdoek te winkelen in plaats van een kinderwagen, wandelwagen of buggy! Wij hebben zelf niet eens een kinderwagen, wandelwagen of buggy, we gebruiken niets anders :D Als ik zelf dingen moet passen in de winkel, dan draagt mijn lief haar in de doek en andersom. En op andere momenten wisselen we af met wie haar draagt (vaak 'ruzie' omdat we graag allebei willen hahaha), ook heel gezellig dat je kindje op kushoogte zit, de hele tijd kussen en knuffelen <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jilke,
   Bedankt voor je reactie! Ik heb tot ongeveer 6 maanden een draagdoek en een draagzak gebruikt, echter was dit op een gegeven moment niet meer te doen voor mij. Ik heb nogal last van rug en nekpijn en Nim is niet bepaald een stilzitter. We hebben er beide 6 maanden lang ook erg van genoten dat zeker!
   Wat fijn ook dat jullie beide graag dragen, komt ook niet vaak voor ;)

   Verwijderen