Pagina's

21 november 2014

1,5 Jaar update

1,5 jaar. 18 maanden. De tijd vliegt echt voorbij met een kleine in huis. Begin van de maand (2 November) was Nim alweer 1,5 jaar, gezien ik toen hartstikke ziek was en nergens puf voor had komt er nu pas een update over deze mijlpaal.


Lopen

Het lopen gaat echt heel goed, hij banjert er flink op los en valt niet of nauwelijks. Echt normaal vooruit lopen kan ik het nog niet noemen, hij heeft een soort rennend hupje. Soms gaat dat dus wel eens mis en valt hij op handen en knieën, gelukkig is Nim niet snel onder de indruk van een val dus hij staat zo snel mogelijk op om weer heel hard verder te gaan. Zo nu en dan nemen we hem ook al wel eens mee zonder kinderwagen, en wat denk je? Op die momenten loopt hij ongeveer 2 meter en gaat dan voor een van ons staan met de armpjes omhoog, mag het buiten lopen eindelijk wil hij gedragen worden. Mocht hij dan wel een keer meer dan 2 meter lopen, dan loopt hij precies de verkeerde kant op. Typisch iets voor een kleine dreumes.

Eten

Het eten gaat meestal goed, maar vaak heeft meneer opstandige buien en weigert dan alles. Meestal tijdens de lunch met zijn brood. Het brood word vermorzeld, uitgesmeerd op tafel, fijn geknepen en beland op de grond. Gelukkig is hij dol op fruit en werkt daar dan ook genoeg van naar binnen. Als we over de markt lopen, of bijvoorbeeld bij de La Place waar fruit uitgestald staat dan begint hij wild te wijzen onder een luid 'Deze, deze, die!'. Duidelijke taal dus. Hij kan ook lekker aan tafel zitten met een (heel) appeltje en die eet hij dan ook op. Het woordje 'appeltje' spreekt Nim bijna moeiteloos uit.
Avond eten eet hij vaak met ons mee als het niet te gekruid is, en eens in de zoveel tijd lekker frietjes met een frikadel of een dikke pannenkoek gaat er prima in. Een warm stokbroodje of een geroosterde boterham vind 'ie overigens ook super lekker. Op dagen dat alles niet zo lekker uit komt met eten gaat er een potje in of we halen iets uit de vriezer zoals macaroni of een soepje. Ook dat gaat er goed in allemaal. Als hij ons ziet eten wil hij ook proeven, hij komt dan aanhollen met zijn mond open waar dan een 'aaaaaaaaaa' geluid uit komt. Te grappig, alleen je kan dus niet stiekem even snel een lekker triple double (ofzo) chocolade koekje gaan zitten eten haha.
 

Spelen

Zelfstandig spelen kan hij heel goed. Maar alleen als zijn bui oké is. Dan kan hij heel zoet gaan zitten spelen met zijn duplo, autootjes en stapelblokken. Ook de Ipad met YouTube weet hij te vinden, met het grootste gemak haalt hij filmpjes tevoorschijn of veegt zijn kleine vingertje over het scherm heen en drukt op het kleine ronde knopje om een app te sluiten. Ze zijn zo snel al zo slim met die apparaten!
Natuurlijk heeft Nim ook dreumes buien, en dan smijt hij alles op de grond en moppert, gilt en doet moeilijk om alles als er ook iets maar niet lukt. Vaak zetten we dan de tv aan met een animatie film waar muziek in voor komt. Denk aan Frozen, Rio, The Lorax enz.. Dat vind hij prachtig, lekker dansen om de muziek en lachen om grappige momenten in de film. Hij ontspant er een beetje van en is zijn dreumes bui eventjes kwijt.
Waar hij ook zijn ei kwijt kan is in een indoor speelparadijs. Hij gaat er helemaal los in de ballenbak en op de glijbanen, en ook gewoon met roekeloos hard rond rennen. We kunnen 'm gerust alleen laten spelen, je kunt die hoek voor kindjes onder de 4 jaar prima zien vanaf de tafeltjes waar je kunt zitten. Na zo'n 2 uur spelen is hij helemaal op en moe, weer even een lading energie kwijt geraakt om rustig te kunnen slapen (eh, in de auto naar huis haha).
 

Praten

Het praten is even op een iets lager pitje komen te staan, daar heeft 'ie het veel te druk voor. De woorden die er uit komen geven wel duidelijk aan wat hij bedoelt, dus dat is wel handig. 'Appetje' is een appeltje en zegt ie als hij een appel eet, 'uit' is als hij ergens uit wil (kinderwagen, kinderstoel e.d), 'Die, daa, dese' met een lang gestrekt wijsvingertje en veel enthousiasme doet hij dit zo'n beetje de hele dag door bij alles wat hij ziet, mooi vind of wil hebben. 'Meme, papapapa' nou dat is wel duidelijk dat zijn ik en Kay ;). Ik vergeet er vast een aantal maar verder zegt hij wel wat woordjes na als je ze opnoemt!
 
 
Verder zijn we 2 kiezen verder. De teller staat nu op 8 tanden en 2 kiezen. Er zitten nog 2 kiezen door te komen en daar heeft 'ie best wat last van. Vriendinnetje Pip is ingeruild voor vriendje Woezel. Kleding maat is nu 86 en soms al 92 en de rompers zijn we langzaam aan het vervangen voor hemden en boxertjes. Hij doet vaak 's morgens nog een slaapje van zo'n 2 uur maar in de middag is het maar net de vraag of dat wat gaat worden. Om 19.00/19.30 is het bedtijd en de meeste nachten slaapt hij gewoon tot de volgende ochtend 6.00 ongeveer. Dus daar mogen we niet echt over klagen! Het is een super blij en grappig ventje, hij vrolijkt je op en geeft kusjes op aanvraag maar ook gewoon zomaar. Te lief is dat. En dan nu op naar de 21 maanden, hoe zou het dan zijn?
 
Wauw het is een heel verhaal geworden, ik hoop dat het leuk is om te lezen!
 
Volg je mij al via Bloglovin' & Instagram?


6 opmerkingen:

  1. Als ik me voorstel dat hij 1,5 jaar geleden nog een helemaal afhankelijk klein hummeltje was... Wat gaat het ook altijd snel hè. Ik verbaas me altijd over de grote sprongen die kindjes maken in hun eerste en tweede levensjaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen! Voor ons is het alweer ruim 1,5 jaar geleden, maar Levi kon toen net lopen (met 17 maanden pas) en praten stond ook op een vrij laag pitje. Leuk als ze zelf kunnen lopen en wat beginnen te kletsen, steeds meer zelf willen proberen en ondernemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om te lezen wat Nim allemaal doet en kan. Wat een mijlpaal weer hé, 18 maanden. Noah over een paar maanden. Vanochtend net bezoek gehad van consultatiebureau en alles doorgenomen van het afgelopen half jaar. Wat kunnen onze jongens al veel hé. Wordt hoogste tijd dat Nim & Noah op playdate gaan ;-) X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn om te lezen over je mooie, blije man!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nim lijkt me zo'n vrolijk mannetje! Heel leuk om te lezen! (En ik blijf Nim trouwens een heel mooie en bijzondere naam vinden :) )

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een lange update en wat leuk om allemaal te lezen! Olivia at goed tot ze een maand of 14 was en sindsdien is het qua avondeten praktisch niks. Nou ja, ze groeit en is tevreden en eet overdag goed qua brood en fruit enzo.

    BeantwoordenVerwijderen