30 september 2014

D.I.Y: Houten woonketting

Helemaal hip op het moment is de houten kralen woonketting. Ik vind hem echt super tof maar iets te duur qua aanschaf. Ik bedoel, het zijn wat houten kralen aan een stuk touw... Waar je dus gerust zo'n 15 tot 30 euro voor mag afrekenen zo niet veel meer! Toch kon ik het niet loslaten en 'miste' ik een woonketting in huis (wat je niet hebt kun je echt wel missen) Ze zijn multifunctioneel: Je kunt 'm als slinger ophangen met eventueel foto's eraan d.m.v. knijpertjes, je kan hem leuk om een bloempot heen draperen, in een lege glazen vaas stoppen, gewoon aan een knop of haakje hangen, mogelijkheden zat dus. Omdat ik dacht dat moet toch goedkoper kunnen, ben ik er gewoon zelf 1 gaan maken.

Wat heb je nodig?
- Houten kralen (1,95 voor een zakje van 10 stuks bij Pipoos)
- Stuk touw, koord, lint, leer, raffia, iets wat redelijk dik en stevig is.
- Schaar.
- Eventueel knijpers of klemmetjes.

Hoe ga je te werk?
- Knip je stuk touw naar keus op de juiste maat, ik gebruikte 30 kralen van 25mm doorsnee dus ik had zoiezo 75 cm nodig voor de kralen alleen al. Ik nam een stuk katoenen draad van 1 meter lang zodat ik genoeg speling had voor de knopen.
- Leg een eerst een knoop in je touw voordat je de kralen gaat rijgen, check na de eerste kraal of de knoop dik genoeg is zodat de kraal er niet overheen kan.
- Rijg alle kralen aan het stuk touw.
- Leg wederom een knoop in het uiteinde, maak de knoop niet te strak tegen de kralen aan anders kun je hem niet zo flexibel gebruiken en blijft 'ie heel stijfjes.
- Knip het overige draad af (ik heb aan beide kanten zo'n 10cm over) en je woonketting is af!


Als je 'm echt als slinger op zou hangen kun je er leuke foto's of kaartjes tussendoor aan maken door gewoon knijpertjes ertussendoor over het touw en tussen 2 kralen in te zetten, alsof je de was ophangt zegmaar ;). Mee rijgen kan eventueel ook, maar dan kun je je ketting wel alleen als foto/kaart slinger gebruiken.

Ik vind 'm super tof geworden en ik heb er uiteindelijk dus best wat geld op bespaard! Wat vind jij van een woonketting?

Volg je mij al via Bloglovin' & Instagram?

4 opmerkingen:

 1. Heel leuk gedaan en inderdaad een stuk goedkoper!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ontzettend leuk staan, super idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. JAA, dankjewel dankjewel voor deze DIY! Ik wil al lang een woonketting, maar de prijs + verzendkosten houden me elke keer tegen! Nu heb ik duidelijk voor me hoe ik deze kan maken, hij is vrij simpel dus goed voor mij. Ik ga deze zeker namaken al zou ik 'm wel ophangen met een paar klemmetjes. Goed bezig! Ik ben om. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie woonketting! Had geen tijd om er zelf een te maken en heb uiteindelijk voor €9,95 een hele mooie woonketting gekocht bij Villa Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen