Pagina's

04 april 2014

Nim 11 maanden

Afgelopen woensdag was alweer de 11de vermaand dag van Nim. Onze kleine boef heeft onwijs veel geleerd deze maand, en heeft een flinke groeispurt gehad. Elke keer weer zeg ik dat het zo hard gaat... Nu, met nog maar 1 'baby' maand te gaan kan ik het gewoon echt niet geloven. Hoe kan er nu dan bijna een jaar voorbij zijn? Nim is al echt een mannetje en eigen persoontje aan het worden, het lijkt wel of hij met de dag groeit en met de dag dingen leert. Ik kan soms de echte baby baby Nim erg 'missen', maar het word nu toch ook wel steeds leuker en leuker met mijn kleine mannetje!

 
Wat er afgelopen maand allemaal gebeurde qua groei en ontwikkeling?
 
- Nim kan nu echt goed kruipen, op zijn knietjes en handjes... Hij zoeft overal heen in ons kleine huisje.
- Maar liefst 4 tanden gekregen en nummer 5 is ook bijna door.
- Hij kan mama en papa zeggen, hij maakt nu wel duidelijk dat hij ook echt een van ons bedoelt als hij deze woordjes zegt.
- Het gaan staan d.m.v een tafeltje/de box/krukje/de bank of de benen van iemand die in de buurt is gaat perfect!
- Hij stapt rond langs de tafel.
- Maatje 74 begint krap te zitten, maat 80 zit stukken beter.
- Hij trekt telkens hetzelfde gezichtje als hij merkt dat we een foto willen maken van 'm.
- Onze poes Evi is een mega interessant onderwerp waar hij regelmatig dikke lol om heeft, hij schatert het uit van het lachen als Evi voorbij wandelt of ergens op/af springt.
- Hij kan een hele tijd zoet spelen in de box met zijn blokkendoos, vooral de ronde rode blokjes zijn favoriet.
- Douchen gaat nu stukken makkelijker, we zetten 'm in de douchebak en de douche gaat aan. Nim zit lekker te spelen met zijn bad figuurtjes die op de muur blijven plakken terwijl we hem kunnen wassen.
- Hij pakt al liggend iets op door het tussen zijn voetjes te klemmen, vervolgens gaan de beentjes de lucht in en grijpt 'ie met zijn handjes hetgeen tussen zijn voetjes vandaan. Dit alles gaat heel bewust!
Nou, dat was heel wat... Ik ben in ieder geval super trots op mijn baby. Ik sta regelmatig versteld van wat hij nou weer kan en doet :)

1 opmerking: