06 augustus 2014

DIY: Flock legging

Kleding opleuken met flockfolie, ik heb het een keer ergens op een blog gezien en dat wilde ik zelf ook uitproberen. Al een ruime tijd had ik een velletje flockfolie in huis liggen en diverse kleding stukken waar ik wel een idee mee had wat ik er op zou willen flocken. Maar het kwam er steeds maar niet van! Vorige week tijdens een lang middag slaapje van Nim liet ik de boel de boel en ging ik aan het flocken...
Wat heb je nodig?
- Flockfolie. (ik bestelde de mijne bij vanmarieke.nl)
- Een gewassen kledingstuk waar je je print op wil maken. (Ik koos voor een simpele zwarte legging van H&M)
- Strijkijzer.
- Theedoek.
- Schaar.
- Eventueel een pen.
 
Hoe ga je te werk?
- Zorg dat het kledingstuk waar je een flock plaatje op wil hebben gewassen is.
- Knip uit de flockfolie hetgeen wat je op je kleding stuk wil hebben. Ik koos voor 2 kruizen ter hoogte van de knieƫn. Tiny Cottons heeft de welbekende 'logo pants' en daar heb ik het idee vandaan!
- Zet het strijkijzer op de warmte stand katoen en wacht tot hij helemaal opgewarmd is, leg je uitgeknipte plaatje met de glimmende kant naar boven en leg hier overheen een theedoek. Strijk en duw voorzichtig zo'n 30 seconden met het strijkijzer over de theedoek.
- Laat het daarna volledig afkoelen en check dan of je plaatje goed vast zit. Trek voorzichtig het glimmende bescherm laagje van het plaatje af en tadaa, je hebt een geflockt plaatje op een kledingstuk bevestigd.
 
Ik vind het resultaat echt super leuk geworden! Ook na 1x wassen zit alles er nog perfect op en ziet het eruit alsof ik het er net pas op heb gemaakt. Ik heb al genoeg ideetjes om nog meer broekjes en t-shirtjes te flocken, het is echt super simpel en zo klaar. Een goedkope oplossing voor leuke kleertjes ook.

3 opmerkingen:

  1. Leuk, staat hier ook al op de planning om een keer te proberen. Helaas nog geen flockfolie kunnen vinden. Waar heb jij het gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het online besteld bij vanmarieke.nl. In de winkels heb ik het nog nergens gevonden helaas! Succes!

      Verwijderen