Pagina's

14 januari 2014

Cloud B

Al zeker 2 maanden hebben wij de Cloud B Tranquil Turtle in huis. Nim slaapt niet slecht in maar viel toch sneller in slaap als er een klein lampje bij zijn bedje stond die van kleur veranderde.Ik heb ooit een sterrenhemel lampje gekocht lang geleden (hier), en die hebben we af en toe in zijn kamertje gezet maar overdag zag je daar niet echt veel van.
 
Ik ging wat googlen en kwam dus uit op de Cloud B Tranquil Turtle. Een lief klein schilpadje van 27cm bij 19cm en 10cm hoog, met een hard plastieken schild. Onder zijn schild zit een LED lampje met een draaischijfje, hij heeft 3 grote knopjes en 2 kleine knopjes op zijn schild. Hiermee kun je het licht, de muziek, het volume en beweging regelen. Er zijn 2 muziekjes mogelijk; de golven van de zee en een rustgevend muziekje. Het licht kan in stille stand, dan zie je blauwe wazige strepen op het plafond en in bewegende stand maakt het een soort golvende beweging op het plafond.
De felheid van het licht kun je ook aanpassen, hiervoor zicht een draaiwieltje onderop de buik achter een stoffen luikje.
Het mooiste van deze lieve schildpad is dat hij vanzelf uit gaat na zo'n 23 minuten, zo hoef je de kamer van je kindje niet in om het lampje uit te gaan zetten en dat bespaard een hoop batterijen.
Hieronder lees je de beschrijving van de website BabyPlus.nl

'Cloud B is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in producten voor baby's en kinderen om rustig in slaap te komen. Cloud B heeft in samenwerking met kinderartsen een groot scala aan producten ontwikkeld die uw kindje op een leuke en goede manier in slaap te vallen. Door gebruik van speciale lichteffecten en/of het afspelen van rustige muziek valt uw baby of kindje binnen afzienbare tijd rustig in slaap. Na verloop van tijd valt het product automatisch uit, zodat uw kindje rustig door kan blijven slapen.

De Cloud B - Tranquil Turtle Ocean Blue heeft een wat lome houding, maar is het eerste product dat zowel licht- als geluidsfuncties combineert. Door gebruik van een special mechaniek kan Tranquil Turtle de onderwaterwereld in uw baby- of kinderkamer nabootsen. Daarnaast kan het twee verschillende rustgevende geluiden van de zee naspelen. Deze combinatie zorgt voor een serene slaapruimte.

De Tranquil Turtle kan dus de onderwaterwereld nabootsen en geeft een ontspannende marineblauwe kleur. De schildpad kan twee muziekjes afspelen die beide op zes verschillende geluid standen kunnen worden gezet. Daarnaast valt de Tranquil Turtle Ocean Blue na 23 minuten automatisch uit. De Cloud B - Tranquil Turtle bevat al batterijen (3x AA-batterijen), deze hoeft u er dus niet bij te kopen.'

Negen van de tien keer als Nim overdag naar bed gaat leg ik de Cloud B Turtle bij hem in bed en zet ik de blauwe bewegende golven aan met daarbij het golvende water muziekje, hij is er soms zo van in trance dat 'ie al na een paar minuten slaapt. Soms pakt ie het schildpadje en friemelt met zijn handjes aan het lichtgevende schild, ook dan slaapt 'ie vrij snel.
Ook hier natuurlijk wel eens flinke huil en schreeuw partijen voor het slapen gaan, dan duurt het wel wat langer voor hij slaapt en moet de schildpad nogmaals aangezet worden.

Wat zijn de positieve punten?
- schakelt na 23 minuten vanzelf uit.
- bewegend en stilstaand licht.
- makkelijk te besturen door middel van drukknopjes.
- ook zonder muziekjes te gebruiken.

Wat zijn de negatieve punten?
- kindje kan zelf aan de knopjes zitten waardoor de Cloud B Turle uit kan gaan.
- Het muziekje van golvend water is wel apart af te spelen maar het rustgevende muziekje niet, die gaat alleen in combinatie met het golvende water.

Nim kreeg de Aqua kleur van de Cloud B Tranquil Turtle als vroeg kerstcadeau van zijn Opa en Oma. Maar hij is ook te bestellen in de kleur Ocean Blue voor 39,95 bij BabyPlus.nl.
Kijk ook eens bij de andere producten van Cloud B, ze verkopen nog een aantal lieve nacht en slaap lampjes voor kindjes!

2 opmerkingen: