Pagina's

15 juni 2014

Favoriete films van Nim

Eigenlijk wilde we Nim niet al te vaak tv laten kijken maar hem zichzelf laten vermaken. Nou is Nim een mega eigenwijs mannetje dat veel aandacht nodig heeft en dat is heel leuk maar ook heel vermoeiend. Bovendien wil je ook af en toe wat kunnen doen in huis of even wat eten of gewoon op de bank zitten en niksen omdat je het al druk genoeg hebt.
Het zichzelf vermaken gaat nu al wel stukken beter dan een paar maanden geleden gelukkig. Maar we zetten dus regelmatig een film voor hem aan en hij geniet daar zichtbaar van. Lieve lachjes komen te voorschijn en hij babbelt af en toe wat mee of slaakt kleine kreetjes uit, zijn handjes draaien continu en hij kijkt met open mond naar de tv. Soms is hij het ineens zat en gaat weer lekker verder met spelen om af en toe eventjes omhoog te kijken naar de tv. Maar dit gebeurt niet bij alle films, nee Nim heeft 3 favorieten die hem altijd opvrolijken en een lach op zijn gezichtje toveren.
The Lorax
Dit is echt DE film! Deze staat het meest aan, en is absoluut zonder twijfel zijn favoriet. Er komen leuke liedjes in voor en de beelden zijn heel kleurrijk. Hij houd het niet de hele film vol maar toch wel een aardig eind. We kwamen erachter toen hij 3 maanden was en we op vakantie waren. Hij had toen 2 erge huildagen en niets hielp, tot deze film op tv kwam. Hij lag doodstil te kijken en viel erna heerlijk in slaap.
Het leuke is dat je hem aan kan zetten in verschillende talen, dan word je het zelf ook niet zo snel zat.

Het verhaal (van Moviemeter.nl)
'Wanneer Ted er achter komt dat Audrey het allerliefste een echte levende boom wil zien, gaat hij op zoek. Zijn oma weet hem te vertellen dat "The Once-ler" het geheim achter de verdwijning van de bomen en de "Lorax" kent. Ted moet zich buiten zijn veilige stad wagen om het mysterie te ontrafelen en zo het hart van zijn droommeisje te winnen. Mr. O'Hare, een harteloze ondernemer die zijn geld verdient met de verkoop van schone lucht, wil koste wat kost een stokje steken voor de terugkeer van levende bomen.'

Despicable Me
Dit is zijn 2e favoriet. De kleine minions maken de leukste geluidjes en daar moet Nim dan ook weleens om lachen. Ook zitten er leuke muziekjes in die zijn aandacht trekken. Deze film is hij wel sneller bij uitgekeken dan de vorige maar alsnog kijkt 'ie er best lang naar als we hem aanzetten!
Wij vinden de minions ook erg leuk, zo leuk dat ik een minion muts heb gehaakt voor Nim. Kay noemt hem dan onze Nimion (haha te leuk toch?!)

Het verhaal (van Moviemeter.nl)
'Gru is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.'
De Minion muts bij Nim (ah, dit is alweer een tijd geleden... wat word hij toch groot!)

Pippi Langkous
Ja, echt waar. Hij is dol op Pippi! Ik weet niet meer hoe, maar we floten een keer Pippi's intro liedje en daar werd hij rustig van. En dat is al vanaf het begin zo. We kochten dus de Pippi dvd box en hij vind het maar wat interessant. Stiekem vinden we het zelf ook wel erg leuk, want hier groeiden wij ook mee op natuurlijk!
Ik denk dat Pippi Langkous geen verdere uitleg nodig heeft! Wie kent haar niet? Iedereen wilde haar toch zijn vroeger!

Verder is Woezel & Pip, Maya de Bij, Hoelahoep en De Mickey Mouse Club ook een succes. Ik merk wel dat het tv kijken al veel minder interessant word nu die kruipt, staat, probeert te stappen en echt met zijn speeltjes bezig is. Dus hopelijk kan die tv steeds minder vaak aan binnenkort.

3 opmerkingen:

  1. Ah, wat schattig dat hij zo kan genieten van mooie films! Ik weet nog wel dat ik als klein meisje ook gefascineerd naar Disneyfilms kon kijken en luisteren. Despicable me is hier ook wel aan favoriet haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook hier was het de bedoeling om de kids niet teveel tv te laten kijken. Maar zoonlief kijkt misschien wel iets meer dan ik vooraf had gedacht. Ik gebruik het voor hem vooral als rustmomentje. Dochterlief daarentegen heeft weinig ook voor de tv. Terwijl het voor mij eigenlijk wel makkelijk zou zijn. Ze is nogal snel afgeleid. Zoonlief is een echte jongen en Cars de movie is hier dan ook favoriet. Als dochterlief even de aandacht heeft dan is dat voor Joki en Wolleke (Telekids). Ach zolang ze zichzelf ook kunnen vermaken met spelen is de tv aan af en toe zo erg nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen