10 juli 2014

Leuke uitstapjes #1: De Hoge Veluwe & Giethoorn


Voordat Nim er was trokken Kay en ik in het weekend of in vakanties er regelmatig op uit richting natuurgebied of een leuke stad, heerlijk vonden we dat. We besloten tijdens de zwangerschap dat we wilden dat daar niets in zou veranderen, dat is wie wij zijn en wat we leuk vinden dus daar wilden we ons kindje ook gewoon aan laten wennen. Zo gezegd, zo gedaan... Het enige wat anders is is dat we een wat strakkere planning hebben en iets minder lang van huis zijn dan voorheen. Echt prima te doen dus. Nim is dol op de natuur en het buiten zijn dus dat is heel prettig, het winkelen vind hij op z'n zachts gezegd niet leuk maar daar in proberen we voor hem dan afwisseling te zoeken door hem ergens lekker te kunnen laten spelen tijdens een boterham stop. En dat werkt redelijk goed.
Ik ben onze foto's van de afgelopen jaren een beetje door gaan spitten om de leukste uitstapjes te laten zien. Ik begin met 2 gezellige dagen uit de zomer van 2012 toen we nog samen waren en nog net niet zwanger ;)

De Hoge Veluwe

Kay wilde al jaren een keer naar het Nationale Park De Hoge Veluwe in Gelderland toe. In de zomer van 2012, vlak voordat ik zwanger werd hebben we nog een aantal dingen met z'n tweetjes ondernomen. Waaronder een dag naar De Hoge Veluwe. Het was er prachtig en alles stond mooi in bloei, we troffen het ook met het weer want het zonnetje scheen heerlijk. Je moet wel entree betalen per persoon als je het park op wil en wij kozen ervoor om met de auto het park op te gaan en daar moesten we ook nog iets voor betalen.
We hebben een heel eind gelopen en nog een lekker drankje en gebakje gegeten bij het restaurantje wat er zit. Verder niets bezocht qua museum o.i.d gewoon heerlijk van de natuur genoten!
 
 

Varen in Giethoorn

In diezelfde vakantie gingen we ook richting Giethoorn wat in de provincie Overijssel ligt. Heel wat jaren geleden was ik hier een keer geweest en ik wilde graag een keertje terug! We huurden een fluisterbootje voor 2,5 uur en kregen een plattegrond mee met de vaarroute, het was wederom echt heerlijk weer en het zelf varen vond Kay maar wat prachtig.

Als Nim oud genoeg is om in een bootje te blijven zitten willen we dit zeker weten nog een keertje over gaan doen! We fantaseerden over het wonen in een van die fantastische huizen langs het water met de mooie tuinen en konden lekker 'mensen kijken'. Een hele fijne en leuke dag was het!

Heb jij nog leuke tips voor een gezellig dagje weg? Dan hoor ik ze heel graag, het is altijd leuk om nieuwe plekjes te ontdekken!

2 opmerkingen: